Vynikajúce kuracie mäso s hríbami snáď nikto neodmietne. Chutí skvelo a jeho príprave nie je náročná.
Aké suroviny budeme potrebovať na prípravu?
- Asi 300 g kuracích pŕs
- Čierne korenie (mleté)
- Soľ
- Grilovacie korenie
- Karí korenie
- Jednu sladkú smotanu
- Olivový olej
- Hladkú múku
- Niekoľko zemiakov
- Vegetu
- Červenú papriku
Ako postupovať pri príprave?
Umyté kuracie prsia jemne naklepeme cez mikroténovú fóliu. Posolíme a okoreníme mletým čierným korením. Mäso ponorte do nálevu, pripraveného z grilovacieho korenia, karí korenia a olivového oleja. Nechajte odležať asi 30 minút. Mäso z nálevu vyberieme a opekáme ho na panvici na oleji z oboch strán, kým nebude mäkké. Šampióny pokrájame a podusíme na oleji. Zalejeme smotanou, zahustíme múkou a krátko povaríme. Dochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a krátko premiešame. Mäso pokrájame na kúsky a podávame s omáčkou a uvarenými zemiakmi ozdobenými s červenou paprikou.
PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ! :)