Kuracie mäso s hríbami

Vynikajúce kuracie mäso s hríbami snáď nikto neodmietne. Chutí skvelo a jeho príprave nie je náročná.

Aké suroviny budeme potrebovať na prípravu?

  1. Asi 300 g kuracích pŕs
  2. Čierne korenie (mleté)
  3. Soľ
  4. Grilovacie korenie
  5. Karí korenie
  6. Jednu sladkú smotanu
  7. Olivový olej
  8. Hladkú múku
  9. Niekoľko zemiakov
  10. Vegetu
  11. Červenú papriku

Ako postupovať pri príprave?

Umyté kuracie prsia jemne naklepeme cez mikroténovú fóliu. Posolíme a okoreníme mletým čierným korením. Mäso ponorte do nálevu, pripraveného z grilovacieho korenia, karí korenia a olivového oleja. Nechajte odležať asi 30 minút. Mäso z nálevu vyberieme a opekáme ho na panvici na oleji z oboch strán, kým nebude mäkké. Šampióny pokrájame a podusíme na oleji. Zalejeme smotanou, zahustíme múkou a krátko povaríme. Dochutíme soľou, vegetou, mletým čiernym korením a krátko premiešame. Mäso pokrájame na kúsky a podávame s omáčkou a uvarenými zemiakmi ozdobenými s červenou paprikou.

PRAJEME VÁM DOBRÚ CHUŤ! :)